Суспільство

Поліція схопила президента Австрії

Федеральний президент Австрії Ван дер Беллен та його дружина Доріс Шмідауер були схоплені поліцією майже через півтори години після коронавірусної комендантської години в ніч з суботи на неділю.

Вони відпочивали у відкритому саду в італійському ресторані на вулиці Annagasse в першому віденському районі (Внутрішнє місто), що розташований між Кернтнер штрассе [ Kärntner Strasse ], що йде від опери, та Селерстштетт, однією зі старих барокових вулиць Відня.

Згідно так званого «закону Covid 19», комендантські години встановлені після 23:00.

«Я вийшов поїсти вперше після ізоляції з двома друзями та дружиною. Потім ми поспілкувались і, на жаль, пропустили час, — вибачився президент Австрії у Twitter. — Мені справді шкода. Це була помилка». І додав: «Якщо корчмар зазнає будь-якої шкоди, я негайно заплачу за це».

За порушення законів про заходи щодо подолання Covid 19, власник, який тримає ресторан відкритим після 23:00 отримає штраф до 30 000€.

Офіційно ресторан вже закрили.
Президент в Австрії не має тисячі машин охорони і взагалі ніякої охорони в позаробочий час. Ходить у звичайний ресторан, замовляє і розраховується із зарплати.

Це Австрія, малята!
Тут клоуни не керують державою. Закон один для всіх.

Володимир Бондаль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *