Суспільство

Суспільство розхристаної державності

З жахом уявляю, що нас чекає після війни. Чи хоча б після завершення масштабної фази війни. Це вже почалось. Це вже стає реальністю. Суспільство знов розхитане, розхристане, а головне – має величезні воєннні травми. І не лише воєнні. 32 роки розбрату, яким користувались рашисти. Єдиним виходом з цієї ситуація мала б стати побудова ПРАВОВОЇ ДЕРЖАВИ та ПРОУКРАЇНСЬКОЇ в усіх проявах. З нульовим толеруванням корупції та беззаконня.

Що ж маємо на 10-му році війни та 2-му році кривавого вторгнення? Корупційні скандали, повна безкарніть для окремих осіб.

У мене закономірно кілька запитань:
– що досі робить екс-ОПЗЖ у Верховній Раді?
– чому топові соратники медведчука/путіна не на лаві підсудних?
– що досі роблять «шаріївці», «опзжисти» та інша п’ята колона у місцевих радах?

Жодного з них я не закликаю бити чи кидати до смітників. Жодного. Вони мають бути звільнені від всіх займаних посад і сісти до вʼязниці за законними звинуваченнями. Або піти по обміну на наших Героїв, щоб більше і духу їхнього не було в Україні.

Тепер про Чорновола. Є люди з різними позиціями, різними думками. Є люди, які поділяють його точку зору чи не поділяють. І це їхнє право, якщо воно не заперечує існування України та не загрожує національній безпеці. Але всі мають зійтись на одному – в Україні має бути лише правова держава і правові інструменти дій. В цій ситуація також. Інакше – крах, розбрат і чергова агресія/війна.

Іншого шляху нормального розвитку не дано, якщо ми хочемо, щоб Україна збереглась у майбутньому. Держава, влада – мали б сьогодні забезпечувати максимальну проукраїнську єдність, а не толерування арєстовічєй та бужанскіх, які вже попіднімали голови і «сичать» на все українське та знов просувають «русскую культуру».

Оце мало б бути завдання всіх – не допустити повернення русского міра. Навіть найменших проявів. Все. Але бачу знов все йде традиційним шляхом… І цей шлях матиме дуже і дуже погані наслідки…

Андрій Смолій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *