Суспільство

Той, хто топив у Дніпрі українців

Це опудало Ватутіна я сфотографував в одному із сіл на Чернігівщині. Його прибрали з громадського місця і запхали за прибудову. Так зване, завершення декомунізації…

До речі, в славному містечку Ніжині стела окупантам-енкаведистам з їхніми останками в центрі міського парку і досі стоїть… Виявляється, питання за папірцем, який ніяк не народить відповідальний чиновник в Чернігівській обласній державній (!!!) адміністрації…

Тим часом кілька фактів про Ватутіна.

У вересні 1920 року червоноармієць Ватутін воював проти залишків Української Повстанської Армії Нестора Махно. В 1920-21 році боровся проти українських повстанців на Полтавщині. З 1921 року – член партії більшовиків.

1939 року командує Українським фронтом при окупації Польщі, за що отримав Орден Леніна.

І найголовніше!
Форсування Дніпра і штурм німецьких фортифікацій на Букринському плацдармі (біля Києва) 1943 рік. Радянське «геніальне» командування вирішило завалити німців трупами своїх. Тільки на одному цьому плацдармі «стратег» і полководець Ватутін поклав у землю (точніше, у воду Дніпра) 400 000 радянських солдатів. Втрати німців 10-кратно менші.

Найбільшим злочином командування Червоної армії проти українського народу є те, що на «звільненій» від німців лівобережній Україні командири військових частин хапали дітей 16-18 років і без зброї, навіть без військової форми гнали форсувати Дніпро на німецькі кулемети.

Кажуть, німецькі кулеметники не витримували психічно і втрачали розум, розстрілюючи людей в цивільному, коли на місце одних вбитих, йшли шеренги нових.

Скільки з тих 400 000 убитих було українських хлопчаків, ніхто не знає, можливо 50, можливо 100 чи 150 тисяч. Це той злочин проти українців, за який персонально відповідальний генерал Микола Ватутін.

Йому не те, що пам’ятники, його смердюче ім’я треба стерти з паперу і каменя, а в історії лишити єдине означення – кат.

На Волині 29 лютого 1944 року цей виродок отримав кулю від українських партизанів УПА і через невдале лікування помер. Катюзі по заслузі!

Отже, ні пам’ятників, ні вулиць на честь цього ката в Україні не повинно бути!

Віталій Назаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *