Суспільство

З липовим чаєм і молитвою проти коронавірусу

Ну, і толку з того, що на всіх каналах триндять зранку до вечора про коронавірус, і навіть комісію державну відразу ж було створено на чолі з президентом…

Що з того?, бо я певна, що коли він, той вірус, дістанеться України, то його все одно прогавлять і не спинять.

Ось вам із особистого.
Тиждень тому в мене миттєво піднялась температура з легким покашлюванням. Наступного дня відвідала поліклініку.

Лікарка послухала і сказала: гострий бронхіт.
Прописала антибіотик. Я почала лікування, але того ж дня пізнього вечора, температура вже була 40!

Хто знає, той розуміє як воно переносити таку температуру дорослій людині. Я дзвоню на 103, у «швидку» зі стаціонарного (!) телефона і описую свої симптоми. Вони, як я потім зрозуміла, точнісінько співпали із симптомами коронавірусу: лихоманка, висока температура, кашель, ускладнене дихання, біль за грудиною.

Але… мене переключають на лікаря-консультанта, і лікарка відразу ж запитує, чи я збивала температуру і рекомендує, чим її збити та радить пити чай з липи і читати молитву…

Все.
Вся допомога від «реформованої» української медицини.

І ось вже тиждень я займаюсь самолікуванням. Хоча нам з екранів телевізорів настійливо цього НЕ рекомендують. Температуру поступово ліквідувала. Кашель — скажений і доставучий. Від нього болить не тільки в грудях, але болить і живіт, і ребра, і серце гупає, і в голові дзвенить. І слабкість. Так, гострий бронхіт – він такий.

Але я про інше: жодного толку з того, що громадяни будуть пильними і телефонуватимуть по допомогу, годі очікувати. Симптоми нікого не розчулять і не насторожать. Перешкод для масового поширення коронавірусу, якщо він, не дай Боже, просочиться в Україну, нема і не буде.

Зінаїда Куценко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *