Суспільство

Вуличний гіпноз

Ви оце, браття, через ті вибори матюкаєтеся одне на одного, а потім цими самими руками дітей виховувати ввечері кинетеся. Геть фанаберії!

Зауважмо, з агітпропом (псіопом, інфопом, джіаром, піаром), який ще не вмер, ситуація приблизно така, як і з вуличним гіпнозом. Чимало людей говорить, що на них він не діє, бо вони мають багатий життєвий досвід; їхню мистецьку непересічність засвідчено численними званнями та преміями, або що вони є кандидатами наук та в депутати різних рівнів…

Проте.
Якщо за роботу беруться вузькі спеціалісти з широкими можливостями — стає спочатку дивно, а потім дедалі «дивасніше й дивасніше».

Закінчується здебільшого все приблизно однаково. Добровільним «самовинесенням» усіляких надбань, цінностей та інших ресурсів, які, мовляв, мають слід деструктивних торсійних полів, перешкоджають зростанню пабліцитного чи якого іншого капіталу, чи просто через них сильно «пороблено».

Словом, хвилина — і вороги радіють, а ви — ні.

Так вдармо ж спокійним контент-аналізом — по мракобіссю, компаративним методом — по мерячінню, прогностикою — по психотравматизму!

Геть формовані ззовні домінанти та установки, чужі фрейми й патерни, плани й мотиви!

Подбаймо за нейрони лобової частки кори головного мозку! Вони нам ще знадобляться!

Дмитро Мамчур

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *