Хвиля Десни » 28 Квітня, 2021

Daily Archives: 28 Квітня, 2021

Культура

Глевкий пляцок мовної аваковщини

Published by:

Нарешті потрапила мені до рук книжка Арсена Авакова «2014. Миттєвості харківської весни». Що й казати — актуальна тема «з перших рук». Але я тут не про зміст. Відомо, що вийшло дві версії цього видання — російська і українська. І в українській (яка й потрапила мені до рук) чорним по білому значиться: «Переклад зі слобожанської». Так само, як і в аваківському «Зеленому зошиті» 2018 року.

Continue reading

Суспільство

Ковід із фрагментами інопланетного життя…

Published by:

Колись на Франківщині почув класний анекдот. Два гуцулики сперечалися, які ж «совіти» були ліпшими — перші чи другі. І в суперечці народилася істина: звісно, що перші. Бо ті прийшли і пішли, а другі окупанти хазяйнували 80 літ… Проводячи паралель з нинішнім ковідом, лікарі та пацієнти сходяться на думці, що нинішня «корона» — це уже не вчорашня «корона».

Continue reading

Культура

Щербицька культура, небита вербовою гілкою

Published by:

Дорогий вербовий народе мій, сьогодні середа. Середина тижня. Середина тижня страстей Христових. А я хочу пояснити що таке ЩЕРБИЦЬКА КУЛЬТУРА. Се 30 літ умирання УРСР інституційно. Ялові творчі спілки, трухляві бібліотеки та нудющі музеї, театри без української драматурґії, філармонії без української музики, оперні театри без українських та україномовних опер, балетні трупи без українських балетів…

Continue reading

Політика

За що любити балалаєчника?

Published by:

Російські пропагандисти включили Україну в перелік країн недружніх Росії. Сама постановка питання смішить. Ага! А ми би мали бути дружніми? Після того як Москва у серпні 2014-го розстрілювала зі своєї території наш прикордонний КПП «Новоазовськ», який з прикордонниками тримали мої побратими, я от просто сяяти мушу від любові до кулебяк і концертів балалаєчників.

Continue reading