Хвиля Десни » 15 Грудня, 2023

Daily Archives: 15 Грудня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Розчаровані українці

Published by:

Кажуть, що найкращий бій це той, якого вдалося уникнути. Якщо вже дуже кортить пошукати винних у цій війні окрім її безпосереднього ініціатора — росію, то варто дивитись не на Зеленського чи Порошенка, а трохи ширше. Порошенко і Зеленський прийшли до влади, коли війна вже тривала, відмотати час назад їм було не під силу.

Continue reading

Суспільство

Скажи: «паляниця!»…

Published by:

Пам’ятаєте, як у перші місяці після повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року українці, передусім, жителі окупованих територій і наші військові почали активно застосовувати оце перевіркове кодове слово? Суто машинально вони змушували підозрілих людей вимовляти українське слово «паляниця», щоб відрізнити російських військових від українців. І це стовідсотково спрацьовувало: адже правильна вимова м’якого «ц» (через фонетичні особливості української мови) для росіян – один із каменів спотикання. Що й породило у соціальних мережах чимало мемів…

Continue reading

Культура

Навчу жабу літати!

Published by:

Великий романіст Любко Дереш разом з групою поплічників береться за 7500 грн. навчити вас усіх писати романи. Обіцяє видати сертифікат… Гарантую: ніхто нікого, крім таланту, не навчить писати романи. Моя гарантія безкоштовна. Ні Михайло Стельмах, ні Василь Земляк, ні Микола Вінграновський, ні Григір Тютюнник, ні Борис Олійник, ні Борис Нечерда, ні Люба Голота, ні ще багато хто зі старших письменників, які в різний час різною мірою допомагали мені замолоду — жоден з них не взяв з мене ні копійки.

Continue reading