Культура

Навчу жабу літати!

Великий романіст Любко Дереш разом з групою поплічників береться за 7500 грн. навчити вас усіх писати романи. Обіцяє видати сертифікат… Гарантую: ніхто нікого, крім таланту, не навчить писати романи. Моя гарантія безкоштовна. Ні Михайло Стельмах, ні Василь Земляк, ні Микола Вінграновський, ні Григір Тютюнник, ні Борис Олійник, ні Борис Нечерда, ні Люба Голота, ні ще багато хто зі старших письменників, які в різний час різною мірою допомагали мені замолоду — жоден з них не взяв з мене ні копійки.

Ну, де з ким пили по чарці, але ето другоє.

А отак взяти і безкоштовно допомогти, та ще й під час війни? Нє? Як же мене бісить це дешеве заробітчанство, що межує із шахрайством!

Тарас Федюк

P.S.
Як казав один поет (не буду його називати, хоча непоганий поет, з сусіднього непорозуміння, коли на суді в совку його спитали: хто вас вчив писати вірші?): «Я думав, що це від Бога».

Таня Доній

Так і вони знають, що від Бога. Але ж 7500! До речі, ще зовсім недавно бачив по 4000.

Тарас Федюк

Там ще потрібно спершу 1000 грн бронювання сплатити, яке не входить у повну вартість. Запитання: бронювання чого? Тож додайте ще 1000 грн до тієї суми…

Тетяна Шаповал

А сам він вже навчився?! Я мав знайомого, який переконував мене, ніби вміє писати класичні романи. Не хвилюйтеся. Усе залишилося на рівні розмов. І я йому не платив 7500 грн.

Володимир Сердюк

І, що цікаво, з точки зору КК, він, мабуть, нічого не порушує? До відповідальности за шахрайство притягнути не можна. Шкода.

Олег Соловей

Щось воно той, не зовсім тойво. В другому класі я заявив колись, що буду письменником. І поцікавився у вчительки: де вчать на письменника? Почув, що на письменників не вчать, а треба закінчити курс по літературі. А тут одразу курс романістики! О, часи, о, звичаї!

Іван Фалькаров

Ну, не знаю як щодо романів…. Не пробував. А ось поради молодим початківцям-поетам від В. В. Маяковського читав з інтересом. Давно, ще в школі. Багато розумних думок. Хоча його стиль так і не засвоїв. Це дійсно має бути від Бога.

Олександр Журавель

Мені приходило запрошення на такі “курси”. Я відразу відповів і запитав: яку саме дисципліну маю там викладати і скільки мені заплатять? Більше не запрошували.

Віктор Мельник

Це вже не перший його комерційний проєкт…

Наталія Маєвська

А він попереджає, що з гонорарів не вдасться повернути витрачені кошти?

Брати Капранови

Якось перетинався з ним в одному проекті. Прочитав «професійні поради, настанови і рекомендації»… Але це не план будови чи маршрут походу. Тому плюнув на цю дурню і гарнесенько написав сам.

Сашко Лірник

Отакої! Любко став одним з тих, хто заперечив постулат про нездатність ліриків до економічних інновацій. Уявляю скільки народу завдяки йому відкриє у собі таланти, і за кожним файні грошенята на картку навчителя. Так і хочеться повторити за нині не вельми бажаним піїтом, який кормився з царського столу: «Ай, да Дереш, ай, да сукін син!» Втім як казав інший персонаж: гроші, батьку, не пахнуть.

Петро Ходанич

«Поплічники»… Як на мене, це нормально. Професіонал має право продавати свої послуги. І у такого письменника є чому навчитись. А ви не заздріть!

Алла Гуріна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *