Культура

Болотяне завивання чужоротих

От через цей мовний закон декотрі російськомовні завили, мов той собака Баскервілів на болотах, а інші відчувають дискомфорт та утиски. Незручно, коротше. А от уявімо на секундочку, якби, приміром, в Україні взяли і спалили всі книжки, надруковані російською мовою!

Чи, наприклад, україномовним працівникам за аналогічну роботу платили на 15% більшу зарплату порівняно з російськомовними! Або заборонили відзначати ювілей написання «У Лукамор’я дуб зєльоний» і 100-літній ювілей Булгакова!

Заборонили переклади книжок на російську і заборонили ввіз книжок російською з-за кордону. Заборонили видавати книжки російською для дітей. Заборонили хрестити дітей ісконно російськими іменами. Заборонили театральні вистави російською мовою. Скасували всю російськомовну пресу. От всю і одним махом!

Про такі безумства навіть помислити складно, еге ж? Чистісінької води фашизм. От тільки з українською мовою все перераховане робилось в реалі, століттями, і українці це все витримали, вистояли і зберегли свою ідентичність!

Тому не вам, руськоязикі, патякати нам, україномовним, про утиски!

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *