Хвиля Десни » 8 Березня, 2021

Daily Archives: 8 Березня, 2021

Суспільство

Сакральна позолота «восьмеберезня»

Published by:

Відмовлятись від «восьмеберезня» не так легко, як може виглядати на перший погляд. Практично будь-яка публічна спроба збити пафос з цієї традиції та зішкрябати наждачкою сучасного мислення її сакральну позолоту наражається на публічне засудження старших і навіть середнього віку жіночок зі звинуваченням у жлобстві.

Continue reading

Відео Новини

Пісня без «лушпайок»

Published by:

Олександр Пономарьов, DZIDZIO, Артем Пивоваров, ALEKSEEV з піснею «Чому»…
Цю пісню зможуть заспівати і вдома, і в концерній залі, бо вона не потребує спецефектів, постановок, підтанцьовок, попугайських лахів і взагалі будь-яких прибамбасів.
Едіт Піаф співала одна, в простій чорній сукні — і зал завмирав. Справжній пісні не потрібні ніякі лушпайки. «Рушник», «Чорнобривці», і ось, сподіваюсь, «Чому»… Браво!

Continue reading

Суспільство

Нова парадигма світу

Published by:

Від сьогодні, я проголошую нову парадигму світу: «Жінка – наше усе!» Щодо цієї парадигми встановлюються нові дискурси: 1. У стосунках між людьми, заклик «Усі люди – браття!» замінюється на вказівку «Усі люди – сестри!» 2. У ставленні до природи настанова «Ліс – наш зелений друг» трансформується настановою «Ліс – наша зелена подруга!»

Continue reading

Суспільство

Зефір із перцем від сябрів

Published by:

Оцу «ласощ» придбав у столичному магазині «Білоруська цукерня». До кавусі. Коли вдома на пару з коханою розлили по філіжанках благородну «арабіку», розламали навпіл осе сяберське «натюрель» (про натуральність білоруських харчів не чув у нас хіба що геть тугий на оба вуха), коли відкусили і запили кавовою амброзією, відчули в роті… щось середнє між культурним шоком і «культурною революцією» китайських хунвейбінів.

Continue reading

Культура

Болотяне завивання чужоротих

Published by:

От через цей мовний закон декотрі російськомовні завили, мов той собака Баскервілів на болотах, а інші відчувають дискомфорт та утиски. Незручно, коротше. А от уявімо на секундочку, якби, приміром, в Україні взяли і спалили всі книжки, надруковані російською мовою!

Continue reading

Суспільство

Львівський довбень з гітарою

Published by:

Оцей персонаж: *Співає російською в центрі Львова. *Відповідно, плює на мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. *Порушує закон, виступаючи біля житлових будинків після 22.00. *Називає себе «російськомовним українцем». У Львові…

Continue reading

Культура

Як виникла Москва?

Published by:

Справді, як вона виникла? Достеменно це й досі не відомо, і дата 1147 рік, яку колись «вставили» у літопис, напевне, фальшива. Принаймні у перших переписах населення Золотої Орди про Москву не згадується. А от коли і як Москва «піднялася» — тут жодних сумнівів. Завдяки Орді. Орда допомагала Москві нищити її противників; Орда дозволяла Москві «тирити» гроші з данини; Орда надавала преференції її князям та захищала московських попів.

Continue reading

Політика

На роздоріжжі біля Батурина…

Published by:

Щось у цьому є: забуте мною фото знайшлося раптом в забороненій капеесесом книзі Івана Білика «Меч Арея». Я щось намагався там довести Вячеславові Чорноволу, а поруч пильно дивиться на фотографа голова краєвого Руху Валерій Сарана…

Continue reading