Суспільство

Львівський довбень з гітарою

Оцей персонаж: *Співає російською в центрі Львова. *Відповідно, плює на мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. *Порушує закон, виступаючи біля житлових будинків після 22.00. *Називає себе «російськомовним українцем». У Львові…

Найгірше, що він там такий аж ніяк не один, але в цьому випадку рівень «нарваності» зашкалює. *Хамить адекватним громадянам України, що висловлюють справедливе обурення. *Переконаний, що має право висловлюватися «тією мовою, якою вважає за потрібне».

*Вважає, що «творчість не має мови». *(До того ж) є онуком народного артиста України — відомого оперного співака. *Стверджує, що збитки після нападу на нього патріотів склали 35 тисяч гривень. *Вже став справжньою зіркою «русского міра» — «дав коментар» кремлівському рупору «сРАна.юей».

*Не збирається припиняти виступи (Російською! У Львові!).

От що тут цікаво: всі ці адепти тверджень: «я внє політікі», «іскусство нє знаєт язиков», «мова не має значення».., рано чи пізно опиняються на сторінках чи в ефірах промосковських інфобачків, зашкварюються і загалом стають інструментом гібридної боротьби окупантів проти України.

Є певна кількість патріотично налаштованих громадян, які стверджують, що для того, щоб вони не ставали інструментом в руках ворогів, нам потрібно проявляти якнайбільше толерантності. Але ж це, перепрошую, дурість. Якщо ми проявлятимемо толерантність до таких, то вже зовсім скоро матимемо нахабних елементів, які говорять: «я нє буду обслуживать вас по-укрАінскі – мой родной язик русскій, і мнє так удобнєє», не лише в Одесі, Миколаєві, Харкові, але й у Львові.

Не можна забувати, що «русскій мір» завжди експансивний, і зупиняється лише там, де його справді зупиняють, а не там, де «демонструють толерантність»! Це історія не про якогось там конкретного довбня. То фактично лише приклад. Контекст тут значно ширший: ідеться про лінію оборони нашого, українського світу від «русского міра». І не має значення, хто саме несе той «русскій мір» — агент Кремля, ідейний борець чи просто придурок, «любітєль Висоцкого і Цоя». Нам просто необхідна потужна лінія оборони. Без неї — гаплик.

PS.
Медведчук-рабіновіч-та-будь-яка-інша-подібна-мерзота можуть подарувати цьому «гаспадіну» скільки завгодно нових гітар, але, як на мене, якщо воно не «попуститься» — ті гітари матимуть такий же вигляд, як і та, його попередня, після зустрічі з невідомими патріотами…

Сергій Бригар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *