Культура

«Ольга, дружина Пікассо»

Книга з такою назвою вийшла нещодавно у видавництві Івана Малковича «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Автор – Тетяна Сидоренко, письменниця з Ніжина. За жанром — психо-культурологічна повість. В Україні це перша художня книга про 18 років сімейного життя відомої балерини, українки Ольги Хохлової, родом з Ніжина, зі славетним Пабло Пікассо.

Життєві обставини розпорядилися так, що Ольга стала повічною його дружиною. Цогоріч у липні минає 100 років з часу одруження Пабло й Ольги. Їхні складні характери, перипетії мистецького та приватного життя стали основою сюжетотворення цієї повісті.

Окрім головних персонажів, у канву твору вплетено багато відомих постатей мистецького оточення Пабло й Ольги – непересічних особистостей в історії світової культури ХХ століття – С. Дягілєва, в трупі якого Ольга Хохлова танцювала багато років, І. Стравинського, Ж. Кокто, А. Матісса, Г. Апполінера, Л. Арагона, Гертруди Стайн та ін.

А вдало винайдена форма «есхатологічного інтерв’ю» надає повісті відчуття безпосереднього спілкування з головними персонажами твору.

Перша презентація книги відбулась на Книжковому Арсеналі в Києві. У Ніжині, на батьківщині Ольги Хохлової, твір презентувався вже тричі і отримав безліч схвальних відгуків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *