Культура

Завклуб, затесаний під «Пальмову гілляку»

Ай-яй-яй, какоє бєзобразіє! Тітку, весь досвід якої у кіно — заступниця директора якогось кінотеатру, призначили головою Держкіно. А ви шо думали, що туди Фелліні запросять?! Чи дух Довженка з труни викличуть?!

Особливо кумедно читати хуженебудистів. А ще їхніх побратимів білих пальт, які, наче підлітки, шукали в хворому суспільстві ідеальних політиків. Тепер уявляю собі їхні вирячені від здивування-обурення очі: как такоє может біть?!

Коротше, кадрові призначення нині — це те, чим можна вічно милуватися. Яким би ти дурнем не був, але на тлі цієї діяльності відчуватимеш себе справжнім мудрагелем. Навіть останній ідіот поруч з оцими от — стане передостаннім, бо вони щось таке утнуть, до чого навіть людина з посередніми здібностями ніколи не додумається.

А ще, он, на релігійні справи тупо не хочуть професіонала Юраша призначати, який вже вдруге конкурс виграє. Той самий міністр Бородянський, який хоче загнати журналістів у стійло, вишукує всі можливі шляхи, щоби на голову комітету з релігії когось іншого запхати, тільки не переможця конкурсу.

Спасибі хоч Філарета на ту посаду не торпедують. Адже від них що завгодно можна очікувати. До речі, і Держкіно — це теж парафія того ж таки Бородянського.

Дуже добре, що ліфти в суспільстві з’явилися. Але перший ліфт виніс на гору казна що з *уєм на роялі замість голови. А все інше вже автоматом.

Ти розумний? Ти профі? Нє, нє. Нам когось попростіше. Типу міністра, хоч з американськими всякими дипломами, але який каже, що промисловість падає, але економіка зростає, а ще не знає, що з ФОПами робити.

Коротше, готуймося тепер до суцільних «Сватів» у наших кінотеатрах і битв екстрасенсів. А ще кіношку про війну, де головною ідеєю буде «Нада проста пєрєстать стрєлять».

Юрій Луканов

P.S.
У нас країна романтичних недоумків. Оно, вже пишуть: дайош Сєнцова на Держкіно!
А Ви його знаєте?!
Він і держслужба — то як небо і земля! Він повністю творча людина. Таким у бюрократію шлях заборонено — і йому біда, і для країни розвал.
Ті самі невігласи, які сьогодні волають: Сєнцова — в керівники Держкіно, ще вчора верещали: Надя Савченко наш президент!

Юрій Дорошенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *