Політика

Ботфорти не на ту ногу

Оце порівняння своїх дій з діями Петра Першого ще раз засвідчило, що величезною сусідньою країною керує повний ідіот. В нього явний комплекс неповноцінності — йому хочеться залишитися в історії. Але як? Реформи провести він не здатен, бо сам будував клептократичну систему влади, яка просто не дозволить йому цього зробити. Лишається шукати аналогії в минулому, відповідно вдаватися до древнього способу мислення.

Розширення територій тим більше з допомогою зброї в 21 столітті — це маразм. Однак він до нього вдається. Очевидно, він усвідомлює, що в наш час не мислять такими категоріями. Віддаючи наказ про війну в Україні, він вдається до риторики, яка мала б бути сприйнятою на Заході — денацифікація. Адже Європа і Захід загалом дуже не люблять націоналізм, а тим більше нацизм. Однак він стільки брехав, що йому вже ніхто не вірить. Але ж все одно у нього в голові крутиться справжня мета. І він пробовкується про Петра Першого і розширення територій.

Так само як він колись під час окупації Криму проговорився про підлі методи війни: ми спершу запустимо дітей і жінок, а потім підуть військові і хай вони, тобто українці, спробують стріляти. І ми чудово бачили засідання совєта федерацій, де його соратники через силу погоджувалися визнати лугандонію незалежними державами. Ясна річ, вони знали, що після цього почнеться війна. Але одна річ агресивно язиком ляпати. І зовсім інше — підтримувати реальну війну.

Де факто, вона не треба ні його холуям з оточення, в яких всі інтереси на Заході — дітки, рахунки в банках. Ні випестуваним ним же олігархам, які просто втрачають свої бабки через все це. І цьому ушльопку вдалося побудувати так систему влади, коли всі невдоволені мусять мовчати і лизати йому дупу.

Попри повний провал задуманого, попри понад тридцять тисяч загиблих, а поранених — страшно собі й уявити. Попри все це, він продовжує свою дебільну ідею втілювати в життя. Один ідіот поставив раком усе недолуге суспільство і примушує його або виконувати параноїдальні забаганки, або мовчки спостерігати за всім цим. Ось що буває, коли кривавий головоріз доривається до безмежної влади.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *