Хвиля Десни » 21 Червня, 2022

Daily Archives: 21 Червня, 2022

Культура

Куди вертять головами «Соняшники»?

Published by:

Я, звичайно, дуже співчуваю українським поеткам і поетам, яким треба пояснювати німецьким поеткам і поетам, чому в Україні таке ставлення до російської літератури. Нацизм вплинув на те, що в Ізраїлі ніколи не забороняли Вагнера, але існував суспільний консенсус на заборону Вагнера, щоб не ранити старше покоління. Німецьким поетам і поеткам треба все ж пояснити, якщо вони не в курсі, що українська мова зазнавала різного типу заборон, що українська культура мала розвиватися в тіні російської і ледве не зникла.

Continue reading

Суспільство

Про позитивні новини, колорадських жуків і Корсіку

Published by:

Позитивні новини нині дуже важливі! Важливіші за об’єктивність, як це не парадоксально. Вони не просто інформують, а живлять дух і дають волю до життя. А негативні — не живлять і не дають… Так вже склалося… Я, до речі, з цих причин припинив читати «Українську Правду». Давно вже. З тих пір, як з початку пандемії вони почали писати: з великою ймовірністю, вже завтра до вечора всі ми будемо мертві…

Continue reading

Культура

Але Петро Кралюк сумнівається…

Published by:

Українцям, як і всім постколоніальним націям, хочеться чужих класиків притулити до своєї. Як, скажімо, Солженіцина. Ось тут нещодавно Петро Кралюк написав… На мою критичну репліку іронічно зауважив, мовляв, не здивується, якщо прочитає як Солженіцин керував розстрілом бандерівців…

Continue reading

Суспільство

Піснеспів пересмішника

Published by:

Співак на вечірній платформі епатував публіку неймовірними руладами на кілька октав. Щебетанням, писком, виском, клацанням, клекотом. Верещав, горлопанив, був у доброму гуморі… Його слухала нечисленна публіка: я, кілька байдужих до акторського хисту птахи пасажирів та ще дві кицьки. Автобус запізнювався. Пасажири длубалися у смартфонах. Шпак (схоже, що це був саме шпак?) старався і рвав молоде горло новими нотами, ловив кайф. Оглух від власного співу настільки, що не помітив мене зі смартфоном. Справжній митець!

Continue reading

Політика

Ботфорти не на ту ногу

Published by:

Оце порівняння своїх дій з діями Петра Першого ще раз засвідчило, що величезною сусідньою країною керує повний ідіот. В нього явний комплекс неповноцінності — йому хочеться залишитися в історії. Але як? Реформи провести він не здатен, бо сам будував клептократичну систему влади, яка просто не дозволить йому цього зробити. Лишається шукати аналогії в минулому, відповідно вдаватися до древнього способу мислення.

Continue reading