Політика

Гедеона проводжали без акордеона…

Скандально відомого самозабудовою на території української святинї — Десятинної церкви в Києві — єпископа Московського патріархату Гедеона (Юрія Харона) прикордонники видворили сьогодні до США.

Вчора цей слуга божий і адепт «русского міра» прилетів транзитом через Франкфурт зі Сполучених Штатів. В аеропорту Бориспіль у нього вилучили український закордонний паспорт, оскільки «в цієї особи є громадянство кількох країн», — повідомив спікер Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Крім цього, цей громадянин займається антиукраїнською пропагандою», — наголосив речник ДПС.

Доречно нагадати, що раніше єпископ Гедеон подав до Верховного суду позов про скасування постанови Верховної Ради щодо підтримки звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу Православній церкві України.

P.S.
Хочеться сподіватися, що відповідні служби, нарешті, розберуться і з російським та придністровським підривним кодлом без українського громадянства (чи з багатьма громадянствами), що засиділося у лаврах і монастирях, а також по єпархіях і приходах РПЦ (мп) на території України, і очистять нашу землю від цього «благочестивого добра».

Микола Цвірінько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *