Політика

І тут Лаврова «понєсло»…

«Зашквар» Сєргея Лаврова про українського президента єврейського походження — це вже не «зашквар», це навіть не «постріл собі в ногу», це постріл собі у скроню і провал усієї російської хваленої дипломатії… Не знаю, чи на п’яну голову, чи від передозу, але глава МЗС Росії Сєргей Лавров порівняв Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером. Мовляв, у Адольфа Гітлера також була єврейська кров, і усім відомо, що найзапеклішими антисемітаму, якраз, є євреї…

«Володимир Зеленський висуває аргумент: яка може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але Гітлер теж мав єврейську кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї. «У сім’ї не без виродка», як у нас кажуть», — заявив російський міністр.

З таким одкровенням пан Лавров виступив перед італійськими журналістами. А за мить заява глави російського МЗС облетіла синагоги навіть у найвіддаленіших закуточках світу.

Заява щодо «найзатятіших антисемітів євреїв» обурила міністра закордонних справ Ізраїлю Яїра Лапіда. За його словами, подібне висловлювання — обурлива та неприпустима заява, а також жахлива історична помилка. Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найнижчий, найбрудніший рівень расизму щодо євреїв — це звинувачення самих євреїв в антисемітизмі.

Міністр закордонних справ Ізраїлю додав, що словам Лаврова щодо єврейської крові та антисемітизму немає пробачення. Тому посла РФ в Ізраїлі Анатолія Вікторова викликали на «килим» до МЗС у Тель-Авіві для надання пояснень.

Скидається на те, що найближчим часом у стосунках між Ізраїлем та Росією наступлять серйозні «заморозки».

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *