Хвиля Десни » 2 Травня, 2022

Daily Archives: 2 Травня, 2022

Політика

І тут Лаврова «понєсло»…

Published by:

«Зашквар» Сєргея Лаврова про українського президента єврейського походження — це вже не «зашквар», це навіть не «постріл собі в ногу», це постріл собі у скроню і провал усієї російської хваленої дипломатії… Не знаю, чи на п’яну голову, чи від передозу, але глава МЗС Росії Сєргей Лавров порівняв Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером. Мовляв, у Адольфа Гітлера також була єврейська кров, і усім відомо, що найзапеклішими антисемітаму, якраз, є євреї…

Continue reading

Культура

Що робити з російською літературою?

Published by:

Час від часу соціальна мережа рясніє роздумами, дебатами та й просто, вибачте, срачами на тему, винесену в заголовок. А й справді — що?! Вилучити зі шкільної програми? Але ж, відомо – те, що заборонено, здається солодшим. То що робити з «вєлікой руской літєратурой»? Здавати в макулатуру? Апологети, оно, волають: «На площадях прикажете жечь?!»

Continue reading

Суспільство

Українська мова сканує ворогів і мудаків

Published by:

Моя особиста історія про те, як українська мова допомагає захиститися від шахраїв. Щиро раджу прочитати і бути обережними. Сьогодні подзвонили із номера з кодом 056 – це код Дніпра, номери з цим кодом дзвонять і від ПриватБанку. Представились службою безпеки Привату. Сказали, що на мій Приват24 був несанкціонований вхід із одного східноукраїнського міста і спроба зняти якісь кошти.

Continue reading

Суспільство

Війна не тільки для людей

Published by:

Щойно повернувся з Чернігова. Й хоча дорога з Києва до цього українського міста нині поганенька (через вузькі мости й понтонні переправи), втім її варто здолати. Адже ж після численних москальських обстрілів допомоги потребують не лише Чернігів і чернігівці, а й тварини цього обласного центру. Їх, безпритульних котів і собак, під час війни значно побільшало, є поранені, отже потрібні й ліки, багато хто вперше залишився без господарів, які виїхали…

Continue reading

Політика

Утікач від санчат

Published by:

Ситуація з путіним мені чимось нагадала ситуацію з януковичем. Яник міг сто разів зупинити на початках Євромайдан і петляти як лукашенко, обіцяючи путіну золоті гори. Він міг відправити у відставку Азарова, показово звільнити міністра внутрішніх справ Захарченка за побиття студентів, зробити безліч дрібних поступок, аби не розгорілось багаття революції. Але він був настільки тупий і причумлений владою, шо зайшов до точки неповернення і тоді вже було годі щось змінити. І він мусів тікати.

Continue reading