Політика

На Близькому Cxоді розгорається…

Згідно з повідомленням ізраїльських ЗМІ, вторгнення і проведення наземної операції Ізраїлю в смузі Гази відкладено до закінчення візиту президента США Джо Байдена в Ізраїль та інші країни Близького Сходу. Очікуваний наземний штурм перенесено на “невідому дату”, але очікується, що воно відбудеться, коли президент США покине Ізраїль та увесь регіон, повідомляє сайт новин Walla.

У звіті стверджується, що затримка викликала розчарування у деяких військових командирів, які вважають, що це дасть ХАМАСу більше часу для підготовки спротиву.

А тим часом і Йорданія скасувала зустріч із США, Єгиптом та Палестиною, присвячену мирному врегулюванню ситуації у смузі Гази. Скасування саміту відбулося на тлі удару по лікарні в Газі, який було завдано увечері 17 жовтня. Жертвами удару стали сотні людей (за різними джерелами).

ХАМАС та Ізраїль звинуватили один одного. Армія Ізраїлю заявила, що пов’язує інцидент із невдалим запуском ракети “Ісламським джихадом”. Тим часом президент Палестинської автономії Махмуд Аббас назвав удар “військовим злочином Ізраїлю” та оголосив триденну жалобу за жертвами.

Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що президент США Джо Байден має намір поставити керівництву Ізраїлю “жорсткі питання” щодо військової операції в секторі Газа під час свого візиту до країни.

Пожежа на Близькому Cxоді розгорається дедалі більше…

Ростислав Демчук

P.S.
“Палестинські офіційні особи заявили, що внаслідок ізраїльської атаки загинули від 200 до 300 осіб, посилаючись на попередні оцінки. Уряд Ізраїлю заперечує відповідальність за напад і звинувачує в цьому Ісламський джихад.
У заяві, підписаній речником Армії оборони Ізраїлю, ізраїльський уряд заявляє, що “на основі аналізу оперативних систем ЦАХАЛ було запущено шквал ворожих ракет в напрямку Ізраїлю, які пролітали поруч із лікарнею в той момент коли відбувся удар по лікарні”.
Як повідомляє Reuters, речник “Палестинського ісламського джихаду” заперечив причетність угруповання до нападу.
(Опубліковано Даніелем Фернандесом з інформацією від Абіра Салмана, CNN і Reuters)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *