Політика

Дядько Сі і «бункерний»

Візит Путіна до Китаю закінчився зовсім не так, як це пророкували численні наші “експерти”. Візит Путіна до Китаю закінчився грандіозним провалом і небуквалим приниженням. Як кажуть, війшов один гучний непристойний звук – пшик. Даремно на вимогу московського диктатора його генерали, мов оскаженілі кидалися на штурми то Авдіївки, то Куп`янська – аби можна було привезти до Пекіна хоч якусь перемогу.

Не вийшло. Ні перемоги в Авадіїївці, ні у Пекіні. Звісно, що зовні все виглядало пристойно, і дядько Сі красиво розповів на брифінгу про підтримку Піднебесною шляху росії кудись, куди вона там крокує. Але це дуже схоже на зовні ласкавого і привітного банкіра, який розсипається у люб`язностях, розповідаючи, який клієнт геніальний бізнесмен, але кредиту не дає.

Так і тут. Тільки ще гірше. Дядько Сі не позбавив себе задоволення принизити “бункерного”, організувавши прийом та спілкування таким чином, що хвв був схожий на жалюгідного прохача під дверима: люди заходять до боса-банкіра, виходять, а цей прохач так і сидить під стіночкою, а секретарка ввічливо просить зачекати ще і ще. Коли це було, щоб російськиї лідер удостоївся аудієнції останнім з числа інших?

Які підсумки вояжу хвв з двома валізами до Піднебесної? Газогону “Сила Сибіру-2” не буде. Схоже, китайці прозоро натякнули: хочете будувати – будуйте, але лише за ваш рахунок. І не гарантія, що той газогін працюватиме. А грошей у хвв на це немає. Китайської зброї та інших необхідних для війни речей теж не буде. Як не буде і кредитів.

Ну і, нарешті, ні про які союзницькі стосунки не йдеться. Не буде союзу! Який може бути союз між босом-банкіром і банкротом, який терпляче очікує на аудієнцію під дверима…

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *