Політика

Нам треба подивитися на себе в дзеркало!

Зеленський вимагає, аби Україні прямо сказали, що вона не годиться для ЄС… Таке враження, що наш президент сам не здогадується, що Україна не відповідає критеріям ЄС, а включення країни за пришвидшеною процедурою буде політично вмотивованим.

Україна, в якій суспільство не розуміє, що українська мова є маркером національної ідентичності, не знає, що керівництво українською церквою не може здійснюватися з Москви, суспільство, що мириться з олігархічною економікою, тобто економікою, в якій державний бюджет перерозподіляється між своїми людьми, свої люди отримують потрібні їм закони і навіть дотації, коли суди продажні, справедливості жодної не добитися, місце людини у суспільстві визначають знайомства, наявність корисних родичів і пристосуванство, а не професіоналізм — така країна не може стати членом ЄС.

І Україні, якщо вона не зміниться якісно, жодний план Маршалла не допоможе.

Західній Німеччині цей план (14 млрд дол) допоміг, бо:
1) німці добре працюють, виробляють найкращі механізми в Європі, їм США попри протести Франції дозволили випускати зброю через 3 роки після денацифікації для війни в Кореї;
2) у німців прокляті фашисти-нацисти на відміну від сталіністів, що покладалися в економіці винятково на державу, запровадили ринкові принципи господарювання, які дали чудові результати на тлі зарегульованої внаслідок попередньої депресії європейської економіки після 2 світової. Саме ринковий принцип дозволив німецькому автомобілебудуванню перемогти британське.

Коли ми говоримо про гарантії української безпеки, то мусимо розуміти, що ці гарантії має виробити передусім саме українське суспільство. Першою такою гарантією є здатність українців провести реформи, створити ефективну економіку і свідоме українське суспільство: українське за формою і змістом, а не росію-2 чи росію з демократичним устроєм, як це було досі.

Саме завдяки реалізованим реформам Україна здатна буде назавжди відірватися від Росії.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *