Хвиля Десни » 29 Травня, 2022

Daily Archives: 29 Травня, 2022

Суспільство

Криві і лукаві московські попи

Published by:

Нам хочеться бачити бажане, тому і рішення «собору» УПЦ Московського патріархату про незгоду з московським патріархом Кірілом Гундяєвим деякі наші коментатори вже об’явили як мало не розривом з Москвою і оголошенням автокефалії, себто незалежности. Насправді це не так: незгода з Кірілом, але не засудження його єресі рашизму; оголошення себе незалежними та самостійними, як спосіб уникнення чесного себе найменування, як того вимагає український закон.

Continue reading

Суспільство

Хід конем (попівським)

Published by:

Частину українців життя нічому не вчить, хай навіть війна. Московський патріархат проголосив автономію? Серйозно? Від кого — від Православної церкви України? Кажете, Кирила Гундяєва вони засуджують? Та ці попи самого Путіна засудять, аби тільки в Лаврі залишитися. І жодну нашу лавру не повернути в перспективі.

Continue reading

Політика Суспільство

Відкритий лист політикам на Заході

Published by:

Я хотів би, щоб цей текст поширювали, копіювали на приватні сторінки у соціальній мережі і перекладали різними мовами. Щоб мої думки почули і прочитали іноземці від простих людей до політиків.Отже, я — не військовий. Я ніколи не прагнув бути військовим. Я — кандидат історичних наук, дослідник, музейний працівник. І трохи письменник.

Continue reading

Культура

«Утомльонний» Лозниця

Published by:

Відомого кінорежисера Сергія Лозницю виключили зі складу Української кіноакадемії. Причиною стало те, що режисер виступив проти бойкоту російського кіно, до якого закликають представники кіноіндустрії. Не останню роль зіграло і те, що фільми Сергія Лозниці увійшли до програми кінофестивалю російського кіно «Між Львовом та Уралом»…

Continue reading

Політика

Нам треба подивитися на себе в дзеркало!

Published by:

Зеленський вимагає, аби Україні прямо сказали, що вона не годиться для ЄС… Таке враження, що наш президент сам не здогадується, що Україна не відповідає критеріям ЄС, а включення країни за пришвидшеною процедурою буде політично вмотивованим.

Continue reading