Політика

Сябрів лупцюють, а Європа понуро мовчить

Білорусь у крові… Європа понуро мовчить… Мої сторінки у соцмережах мають примарні ознаки життя. Мабуть, треба написати щось важливе і актуальне, а я все ніяк не можу усвідомити та узагальнити логіку головних подій у світі. Нині увага всього небайдужого людства мала би бути прикута до Білорусі. Адже там у містах і селах уже третій день поспіль озвірілі пси режиму Олександра Лукашенка жорстоко лупцюють мирних людей.

Однак я із сумом і жахом спостерігаю, що офіційний Брюссель (Рада ЄС), Відень (ОБСЄ), Нью-Йорк (ООН), Страсбург (Рада Європи) це абсолютно не бентежить. Усі вони наче води в рот набрали.

Міністри закордонних справ країн ЄС зберуться в Брюсселі (можливо у Люксембурзі) аж у п’ятницю. А доти вулицями і площами Мінська, Гомеля, Бреста, Гродно, Вітебська, Пінська та інших міст Білорусі ще литимуться ріки крові. І ніхто не годен зупинити це криваве побоїще.

Білоруську демократію сьогодні зрадив увесь світ і залишив її наодинці з жорстоким диктатором Лукашенком та його харцизяками. І це в центрі континентальної Європи.

Яка ганьба!
Лише на третій день побоїща струснув з просоння пір’ям відомий паризький альфонс. Він зателефонував своєму другу, такому ж як і сам недомірку, аби поспитати, що там робиться у Білоруській провінції Росії. Але ж ні для кого не є таємницею, що той макаронний альфонс не та фігура, щоб вирішувати проблеми європейського масштабу. Так собі, спроба скорчити гарну міну при нездалій грі. У самого, оно, під боком вже пів-Парижа згоріло.

Дуже боляче за братів білорусів, але хочу від щирого серця побажати їм перемоги і нагадати слова Тараса Шевченка: «Борітеся-поборете!»

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *