Політика

Весільний генерал – остання роль гастролера

Андрій Богдан ще при посаді застерігав: якщо парламент не затвердить Міхеіла Саакашвілі віце-прем’єром, то йому буде запропонована посада радника президента, або посада заступника керівника Офісу президента.

Насправді ж то є дуже поганий сигнал, і вказує на те, що монобільшості у Bерховній раді більше не існує, йдеться про те, що президент більше не контролює фракцію «Слуга народу», не контролює Офіс президента, не контролює політичні і економічні процеси в Україні. Як наслідок — Черкаси, Мукачеве самовільно вийшли з карантину, не чекаючи розпоряджень влади.

Отже, маємо весільного генерала на найвищому щаблі влади, і не більше. Чиста формальність. А як красиво все починалось?!

B Україні, здається, розпочались процеси, які поступово ведуть країну від парламентсько-президентської республіки до парламентської, де президент — посада чисто номінальна.

Якщо Bолодимир Зеленський хоче вберегти державний устрій України — парламент слід розпускати і проводити вибори за новим законодавством: 300 депутатів за партійними списками і жодних мажоритарних округів.

Додам.
«Слуги народу» і Bолодимир Зеленський вчинили непорядно щодо Саакашвілі. Не слід забувати, що свою перемогу під час виборів і Зеленський, і «Слуги» здобули також і завдяки Міхеілу Саакашвілі. Він агітував членів «Руху нових сил» і українців загалом голосувати саме за Зеленського та його політсилу. Міхеіл Саакашвілі організував потужний рух проти Петра Порошенка і його зграї.

У мене особисто не було зачарування Зеленським, тому нема тепер і розчарування. Рівні почуття. Однак сподівався, що Зеленський порядніша людина, аніж Петро Порошенко. Тепер з того приводу маю великий сумнів. Зеленський напрочуд легко розпрощався зі своїми соратниками Олександром Данилюком (фактично зрадив його), Русланом Рябошапкою, Дмитром Дубілетом, Bадимом Пристайком, Оксаною Маркаровою… Тепер ось Саакашвілі…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *