Хвиля Десни » 4 Травня, 2020

Daily Archives: 4 Травня, 2020

Суспільство

«Мір», «Труд», «Май» і «всьо, што паднімаєтца»

Published by:

Згадалося. 1985 рік. Репетиція параду до 1 травня в середній школі №1 міста Саки Кримської области. Учні і вчителі «мотають» круги навколо стадіону поблизу школи і за помахом «чарівної палички» врізнобій викрикують гасла «Мір», «Труд», «Май»!

Continue reading

Культура

Забіліли сніги за Борисом Олійником

Published by:

На треті роковини по його смерті згадується: «Олійник, Борис Ілліч, просив, щоб ти зайшов», – мовив хтось із хлопців, по тому, як вийшла моя стаття «Блуд» у газеті «Слово» ще за 2008 рік. Назагал у тій статті йшлося, як сексотив-доносив-стукав під егідою 5-го управління КҐБ Вол. Яворівський, аґентурне псевдо «Тридоля».

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Євро-2012. Хроніка від Макса і Гриціяна (частина 6)

Published by:

День дванадцятий

Отже, коли це посміховисько і ганьба добігли нарешті кінця, коли Андрій Шевченко балакав люб’язно та обнімався із англійцем Джерардом, а коментатор телеканалу «Украина», прощаючись, закликав, «не зважаючи ні на що», подякувати збірній Блохіна, то ми з Гриціяном мало не похлинулися чернігівським пивом…

Continue reading

Політика

Весільний генерал – остання роль гастролера

Published by:

Андрій Богдан ще при посаді застерігав: якщо парламент не затвердить Міхеіла Саакашвілі віце-прем’єром, то йому буде запропонована посада радника президента, або посада заступника керівника Офісу президента.

Continue reading

Політика

Партія мерська чи кхмерська?

Published by:

Навіть не знаю у що це виллється: у серйозний і успішний проект, або, швидше за все, трісне, як мильна булька? Якщо проект вдасться — Партія мерів зможе стати потужною противагою центральній владі і стати опорою у проведенні децентралізації України.

Continue reading