Політика

Партія мерська чи кхмерська?

Навіть не знаю у що це виллється: у серйозний і успішний проект, або, швидше за все, трісне, як мильна булька? Якщо проект вдасться — Партія мерів зможе стати потужною противагою центральній владі і стати опорою у проведенні децентралізації України.

Але водночас, повторюю, може призвести і до двовладдя у країні. Також не зрозуміло: чи проект призведе до реального самоврядування у областях України, чи виллється у лагідну, чи то пак, повзучу федералізацію держави?

Наразі тяжко щось спрогнозувати.
Бо відомо лише, що днями в режимі суперсекретності відбулася перша онлайн конференція стосовно утворення Партії мерів, що схоже, як принюхатися зоддалік, на організацію «червоних кхмерів» у Комбоджі. Про статут самої партії, ідеологію, її членів і структур ще нічого між тим не відомо.

Оглядач «Дзеркала тижня» Інна Bедернікова пише, що одним з ініціаторів створення Партії мерів та проведення супертаємних переговорів є мер столиці Віталій Кличко. Згадка про Кличка у контексті лідера і архітектора нової політичної сили мимоволі викликає у мене особисто посмішку…

Серед лідерів Партії мерів фігурує також очільник Дніпра Борис Філатов…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *