Політика

Зеленський у Туреччині

Ну що, панове.., звідки черпаєте інформацію про успішний офіційний візит Володимира Зеленського до Туреччини? Від журналістів, чи, може, керівника Офісу президента Андрія Богдана або блогерші Лізи Богуцкой, для яких журналісти, це «непотріб»?

А якщо без жартів, то візит Зеленського до Туреччини реально вдалий. Вдалий за формою і за змістом.
Риторика Володимира Зеленського ще раз потвердила, що курс України на НАТО є незмінним. Туреччина є одним із найвпливовіших членів Альянсу.

Президент Туреччини Ерджеп Ердоган зустрів свого українського колегу на найвищому рівні дипломатичних протоколів. Це перший позитив. Туреччина однозначно публічно засудила усі агресивні дії Росії щодо України.

Учасники саміту вшанували хвилиною мовчання наших загиблих воїнів на Донбасі, обговорили тему звільнення наших моряків, кримських татар та інших українських політв`язнів з російської неволі.

Підписано угоду про співробітництво у сфері космосу. Сторони домовились про участь Туреччини у відбудові Донбасу. Усе перелічувати не буду, подробиці можна почерпнути на сторінках керівника Офісу президента Андрія Богдана, або блогерші Лізи Богуцкой. Ще ті «фахівці» у царині міжнародних відносин.

А якщо серйозно: респект професійній журналістці і керівнику прес-служби президента України Юлії Мендель за організацію і оперативне висвітлення візиту, а також професійному дипломату Володимиру Пристайку, секретареві РНБО Олександру Данилюку, українським і турецьким дипломатам, які організували і забезпечили цей чудовий візит нашого нового президента до Туреччини.

Ще б так успішно пройшов офіційний візит Володимира Зеленського до Вашингтона. А потім участь Зеленського у саміті НАТО.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *