Спорт

Шанси української збірної — мізерні

Характеристика гри збірної України у вирішальному матчі зі збірною Австрії? Два слова — морок і безнадія. Досі гіршою командою на Євро були росіяни. Але наші хлопці на чолі з «неперевершеним» тренером здійснили справжній «подвиг» й зіграли ще гірше, хоч це здавалося і неможливим. Вірніше, не зіграли. Відбули номер.

Аби ми розуміли — у вирішальному матчі за вихід з групи не було жодної жовтої картки. Це означає, що наші гру просто «злили». І не треба шукати виправдань — відсутність попереджень завжди є першою ознакою відсутності мотивації до боротьби. Ніби товариський матч.

Тепер питання до Шевченка. У тебе Миколенко дві гри поспіль «провалюється» і ти його вперто втретє ставиш в основу. Навіщо? Суркіс проплатив? бо Миколенка треба продавати? Так після цих «геніальних» матчів хто його купить? Чому замість Миколенка не випустити Соболя, який так само може усю ліву бровку закрити? Забули за нього? Можна Зінченка на ту позицію перемістити — вона для нього у Манчестері «рідна» (зі зміщеннями в центр) і підняти вище Шапаренка, або опустити Малиновського.

Малиновський…
Що то було — заміна Малиновського? Так, він не виблискував, але Малиновський є Малиновський, він завжди може вдарити або віддати, навіть на останніх секундах матчу. Замість нього випускають абсолютно «мертвого» Циганкова. Сподівалися на диво? Так його не вийшло. Теж продавати треба? А вихід на поле абсолютно «нікакого» Марлоса? Андрій Миколайович сподівався, що він зіграє якісніше за Шапаренка? Здря…

Ну, і по Зінченка.
Ви бачите, що в нього гра не пішла? Ви бачите, що в нього точність пасів наближається до 50%? Навіщо ви його промучили увесь матч?

Ходить версія, що наші гру «злили», аби вийти із групи з третього місця й не потрапити на Італію. Але… Але це небезпечна «стратегія». З шести груп виходять 4 найкращі за показниками команди.

Дивимося.
Група «А» — третє місце Уєльса і 4 очка (у нас — три) — тут без питань. Ще одна група — наша. Залишаються 4.
Група «В» — маємо молитися на Данію, яка має обіграти Росію, але при цьому не більш, ніж з рахунком 1:0 або 2:1 і тоді ми перед данцями і росіянами матимемо перевагу за додатковими показниками.
Група «Д» — там у Хорватії та Шотландії по 1 очку, але залишється «лобова» гра між ними. Нас влаштує лише нічия між ними.
Група «Е» — в останному турі Іспанія має переграти Словакію, у якої теж три очки. Але і там є питання: якщо словаки поступляться, наприклад, з рахунокм 2:3 — у нас буде абсолютна рівність з додатковими показниками й виникнуть питання, наприклад, рахуватимуть жовті картки (може, тому сьогодні без «гірчичників» — шутка гумору коли що), або дивитимуться місце в рейтингу.
Група «F» — тут расклад такий: якщо Португалія програє Франції з різницею у три м`ячі, а Німеччина не програє Угорщині, то Португалія залишиться гіршою збірною за нашу за додатковими показниками.

Самі рахуйте шанси нашої збірної.
Але головне не це. Головне — від нас вже нічого не залежить. Треба було обігрувати Австрію. А там було б те, що було б. Но Австрії ми програли без жодних шансів, показавши антифтбол. Австрії, яка не Франція, не Англія, не Німеччина, не Італія… Якщо не обігрувати Австрію, тоді що робити в 1/8, хай навіть не проти Італії?

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *