Хвиля Десни » 22 Червня, 2021

Daily Archives: 22 Червня, 2021

Культура

Чари Ремарка

Published by:

Сьогодні день народження Еріха-Марії Ремарка. Він до цього часу є одним із найчитаніших письменників світу. Чому? Як на мене, найперше причина у якомусь його первісному, нев’янучому життєлюбстві. Через смерті близьких, через депресивний чад і вічне джерело натхнення його власних любовних історій, через втому і пияцтво цей письменник йде, йде і йде.

Continue reading

Культура

Памяті Тараса Силенка

Published by:

Ти був і залишаєшся моїм Сонцем! Коли Ти заїхав до мене в неділю перед лікарнею, не думала, що побачу Тебе востаннє, боялася так думати, вірила до кінця, що мої гарячі молитви вирвуть Тебе з тієї нависаючої прірви. Скільки було пережитого, скільки було спільних планів і все обірвалось в одну нестерпно болючу мить цією ранішньою звісткою.

Continue reading

Суспільство

Імідж, підпсований відром

Published by:

Замовляв на «Розетці» відро для льоду… Ну, для вина… Щоб сісти в селі, під грушею і пить собі якийсь холодний розе чи совіньон, не мотаться до холодильника за кожним новим бокалом… Вибрав одне, прилічне… Все добре, ціна хороша, але сильно похоже на звичайне відро…

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Божественна сутність Катерини Білокур

Published by:

У день 60-х роковин пам’яті Kaтeрини Білокур сталося сонячне затемнення. Сонце побуло ущербним, і згадалися слова Катерини Василівни: «… Все життя відчуваю ущербність своєї долі». Зі 120-ти її років половину строку нема на Землі. Отака рівновага. Але дивовижна потужність Катерини Білокур тільки зростає, про що свідчить і довжелезна черга на її виставку у Мистецькому Арсеналі, і яскраві альбоми, що виходять один за одним…

Continue reading

Новини

Впольовані вуличними фотографами

Published by:

Колега на своїй стрічці в соціальній мережі розмістив фото вісімдесятих: Ліля Сандулеса й Олександр Сєров на пішохідній вулиці Чернівців-Кобилянської. Фото зроблене вуличним фотографом. Яких у ті часи в Чернівцях було багатенько. Вони «полювали» на перехожих у центральній частині міста, де «урожай» на кадри був найбільший.

Continue reading

Культура

Читайте Харчука!

Published by:

Бориса Харчука бачив раз у житті. Навіть не бачив, а здрів: миттєва стріча, потиск руки — мене з ним познайомив Іван Васильович Сподаренко. Вони удвох кудись поспішали, заскакували у «Волгу», наче збиралися доганяти потяг. Це було тьмявого грудневого вечора 1987 року. Пригадую лишень фрагменти його обличчя: м’ясистий ніс і густі бакенбарди, що буяли срібними мітлицями з-під кудлатої шапки. Оце й усе, що встиг вихопити з профілю за кабінним склом, у сонному освітленні салона.

Continue reading

Спорт

Шанси української збірної — мізерні

Published by:

Характеристика гри збірної України у вирішальному матчі зі збірною Австрії? Два слова — морок і безнадія. Досі гіршою командою на Євро були росіяни. Але наші хлопці на чолі з «неперевершеним» тренером здійснили справжній «подвиг» й зіграли ще гірше, хоч це здавалося і неможливим. Вірніше, не зіграли. Відбули номер.

Continue reading