Суспільство

Люта звістка про Артема Димида

В околицях Донецька під мінометним обстрілом загинув 27 річний захисник України Артем Димид. Ця люта звістка так різонула моє серце, що не можу оговтатись і добрати якісь притомні слова, аби підтримати своїх друзів, батьків Артема — Михайла Димида та Іванку Димид-Крип’якевич.

Михайло Димид хоч народився в Бельгії, духовну освіту здобув у Римі, але був і залишається відданим патріотом України. Таким і виховав свого сина Артема. З Михайлом Димидом на спов’язує давня дружба. У 1990 році разом з ним та отцем Андрієм Інуферком ми утрьох організували і транслювали мовлення українською мовою на хвилях «Catholiс and Television Netvork», яке тоді базувалось у Брюсселі. З набуттям Україною незалежності наша українська редакція зайнялась створенням «Радіо Воскресіння» в Україні.

Згодом Михайло Димид перебрався в Україну і очолив перше українське греко-католицьке радіомовлення «Радіо Воскресіння». Продовженням проекту став інший проект — відновленння Українського Католицького Університету (ККУ), і Михайло Димид став ректором цього навчального закладу.

У Львові доля звела Михайла Димида з іконописицею Іванкою Крип’якевич. Відтак в Україні пустила коріння славетна родина Димидів-Крипякевич, у якій і народився Артем…

Боюсь, що я не знайду тих потрібних слів розради і співчуття, аби бодай якось зменшити батькам і сестрам ту нестерпну біль утрати, яку вони зараз переживають. Матір воїна Іванка Димид-Крип’якевич розповіла, що Артем загинув в суботу вранці, 18 червня.

«18 червня, зранку… Накрило мінометним вогнем біля Донецька. Прошу не дзвонити. Вилітаю в понеділок до Львова», – написала вона. Дорогі Михайле й Іванко, сили духу вам і Божої підтримки!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *