Суспільство

Пережити власних ворогів!

Сидить зараз купа людей по країні, п’є чайок, потягує пивко, дивиться новини і єхидно посміхається: «Нєєєт дима бєз огняя», «Аваков что-то знаєт, іначє Володя би нє влєз….», «І правільно дєлают! Распоясалісь тут поцрєоти хєрови…Сало уронілі — хероям сала…»

Влада саме на них і розраховує! Їх більшість. А нас — меншість! Але між неякісною більшістю і якісною меншістю я завжди обираю друге.

Справжнього, якісного, щирого, правдивого в світі не буває багато! Проте підробок, фейків і лайна завжди достатньо…

Тому, хто звик жити в телевізійному смороді суцільних маніпуляцій, постановочних шоу та облудної брехні ніколи не зрозуміти людей, які читають книжки, пишуть картини чи музику. А ще мають професію, честь, гідність та переконання, перевірені роками… І першими стають до бою, коли цього потребує країна.

Таких в усі часи було мало і їх завжди поливали брудом, знищували, розпинали. Бо фактом свого існування вони піддавали сумніву правдивість шляху, обраного заздрісною, злостивою, брехливою та боягузливою більшістю!

Так було завжди. Так є зараз. Просто кожне покоління на практиці відкриває для себе ці істини. Містерія буття прекрасна саме тим, що рано чи пізно ПРАВДА стає відомою всім!

Єдине що — герої не завжди доживають до осягнення цієї правди! Адже афільований вбивця Стуса й нині засідає в парламенті, роблячи усе, щоб люди перед телевізорами, попиваючи чайок та пиво, злостиво шкірили зуби: «нєт дима бєз огня…».

Диявол заповзає в душі чистих через маленьку шпаринку сумніву. В ці дні вищі сили знову випробовують нашу віру у власну правду, честь і гідність. У багатьох емоції беруть гору. Але емоції — поганий порадник.

Левко Лук’яненко, з яким я мав честь спілкуватися в останні роки його життя, на моє питання: «Як ви витримали майже 25 років у тюрмі?», відповів: «Я намагався завжди тримати серце в чистоті, зберігати спокій, багато читати і по можливості робити фізичні вправи, аби пережити власних ворогів!»

І він ПЕРЕМІГ!!
Переможемо І МИ!!! Головне ВІРИТИ… ну, і робити фізичні вправи. Це найкращий спосіб зняти стрес!!

Антін Мухарський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *