Суспільство

Щодо надзвичайної ситуації в Прилуках

Вважаю за свій обов’язок сповістити громадськість, що у керівництва Чернігівської обласної державної адміністрації викликає глибоке занепокоєння непроста ситуація, що склалася останнім часом у місті Прилуки.

Для подолання наявної кризи довіри до офіційних органів з боку прилуцької громади, мною ухвалено рішення максимально сприяти зусиллям родини Чаленків у отриманні всіх передбачених законодавством дозволів для ексгумації тіла їхнього загиблого сина з метою проведення подальшої незалежної експертизи.

Також повідомляю, що мною досягнута домовленість з народним депутатом України В.М. Давиденком про забезпечення з його боку повного фінансування витрат, пов’язаних з організацією та проведенням комплексного експертного дослідження тіла загиблого Дениса Чаленка у спеціалізованій судово-медичній експертній інституції в Німеччині.

Крім цього, предметом глибокого занепокоєння обласної влади є неодноразово висловлені прилуцькою громадою повідомлення про свавілля молодіжних злочинних угруповань у м. Прилуки.

Вважаю за необхідне вжити якнайрішучих заходів для відновлення правопорядку і безпеки в регіоні, у зв’язку з чим мною підготовлене та направлене звернення до Президента України та Ради національної безпеки і оборони України з низкою пропозицій:

— на період реалізації комплексу заходів, необхідних і достатніх для відновлення правопорядку і безпеки, запровадити особливий правовий режим надзвичайного стану, згідно зі статтею 4 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану», у межах території, що перебуває в адміністративному підпорядкуванні Прилуцької міської ради;

— на період дії особливого правового режиму тимчасово призупинити діяльність Прилуцького відділу поліції, з передачею відповідних функцій центральним органам виконавчої влади;

— для забезпечення поставлених завдань тимчасово залучити до несення служби в м. Прилуки полк Національної гвардії України «Київ-1» або інший, рівний за оперативним і технічним потенціалом, підрозділ НГУ;

— покласти на вищезазначений підрозділ Національної гвардії України весь спектр повноважень, передбачених статтями 16-18 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану».

Більш докладне пояснення передумов, мотивів і очікуваних результатів запропонованих вище заходів буде надане мною найближчим часом на прес-конференції для акредитованих ЗМІ.

Андрій Прокопенко,
голова Чернігівської обласної
державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *