Політика

Напередодні зустрічі у Парижі

Вночі Україна та МВФ домовилися про нову програму співпраці на 4 млрд $. Напередодні зустрічі четвірки в Парижі це чіткий сигнал підтримки України.

Водночас, Путін приїде на самміт в поганому настрої та намагатиметься відігратися. Вчора в Сочі він поки не зміг «нагнути» Лукашенка та остаточно втягнути Білорусь в «союзне гетто» (державу).

Обидва президенти відмовилися від коментарів після 5,5-ти годинних переговорів. Поза тим, цього ж дня у Мінську палили портрети Путіна. Білоруська поліція стосовно протестуючих поводилася доброзичливо…

Варто також зауважити, що Путіну буде складно розраховувати на підтримку від Ангели Меркель. Німеччина на днях вислала двох російських дипломатів. Там розгортається серйозний скандал після вбивства колишнього чеченського польового командира у берлінському парку від рук, як вважають, найманого вбивці російського походження.

Меркель заявила, що обговорить це питання з Путіним у Парижі. Згідно з повідомленнями преси, у німців достатньо доказів, аби називати російських та/або чеченських можновладців замовниками злочину на німецькій території. Позиція «Ихтамнет» може не спрацювати…

Якщо сьогодні не станеться нічого «екстраординарного», то можна вважати, що наш президент їде на важливу зустріч з досить непоганими позиціями. В підтримці Зеленського на міжнародній арені ми маємо бути єдиними та розмовляти одним голосом.

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *