Суспільство

Епідемія одеських пожеж

Одеса у приспущених прапорах з чорними стрічками… Те, що трапилося в коледжі на Троїцькій не вкладається в жодні обставини. Глибоко співчуваю родинам, які втратили своїх рідних. В соціальних мережах згадують «Вікторію», де під час пожежі загинули троє дівчаток, потім готель «Токіо»…

Хочу нагадати пожежі кількарічної давнини, які трапилися в центрі Одеси за короткий проміжок часу. Пригадаймо: горів Музей морського флоту, спалахнула відремонтована будівля офісу Київ-стар на Дерибасовській, магазин «Арніка», здається, на Польському спуску. Не оминула вогняного лиха й споруда прокуратури, згоріли документи.

Чи не забагато для одного міста?

В контексті епідемії одеських пожеж хочу розповісти одну повчальну історію. До Австралії на ПМЖ поїхала наша співвітчизниця. Поки її діти були на роботі, пані вирішила приготувати у своєму дворику… шашлики. Але на дим миттєво прибули пожежники і пані довелося сплатити штраф за те, що не попередила про свої дії з вогнем.

Пані пручалася, матюкалася, торгувалася, щоб знизили суму штрафу, але сплатити довелося «по повній».

Чому в нашому місті нехтують протипожежною сигналізацією? І скільки ще потрібно аби трапилося пожеж, щоби влада зробила висновки? На мій погляд, протипожежною сигналізацією повинні бути обладнані не лише навчальні заклади, дитсадки, офіси, тобто будинки громадського призначення, а й житлові.

Наталія Кумайгородська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *