Суспільство

Свята вода з бацилами коронавірусу

Кількість хворих в Україні на коронавірус подолала 5-тисячну межу, померлих маємо понад 130 людей. Між тим дуже показовим був учорашній виступ у програмі «Свобода слова» з Шустером представників трьох церков — греко-католицької, ПЦУ та УПЦ Московського патріархату.

Якщо перші двоє священників, привітавши з Великоднем, чітко звернулися до своїх віруючих, аби ті з розумінням поставилися до цієї ситуації і залишилися у Пасхальну ніч вдома, брали віртуальну участь у богослужіннях та навіть здійснили процес освячення в домашніх умовах, або ж придбали в торговельних закладах вже освячену паску, то священник церкви Московського патріархату озвучив практично протилежну позицію.

Він заявив, що їхні храми будуть відчиненими. Фактично він закликав парафіян, аби ті приходили до храмів. По селах московські батюшки готують людям «подвірний обхід»: виносьте пасочки на вулицю (і гроші не забудьте!), а вони кропитимуть, трохи свяченою водою, трохи коронавірусом…

Мене дивує, ЩО ще треба нашим довірливим людям, аби їхні одурманені мізки повияснювались і вони нарешті зрозуміли: Московський патріархат насправді не про наших людей дбає, у них зовсім інші завдання із «центру»… Ця церква чужа для України!

Це та церква, яка не турбується про здоров’я наших людей, це скоріше політична організація, в резиденції якої, до речі, в Печерській Лаврі, вже виявлено понад сотню хворих на коронавірус і кілька небіжчиків. Але навіть це не зупиняє Московський патріархат…

Анатолій Гаркуша

P.S.
Залишилися лічені години до того моменту, коли спецоперація московських попів із “масового освячення пасок” в Україні може стати реальністю.
Якщо, не дай, Боже, це трапиться і призведе до критичної хвилі поширення захворювання на коронавірус, відповідальність за це ляже не стільки на плечі диверсантів у рясах, як усієї цивільної влади.
Адже правоохоронці України просто зобов’язані заборонити масове скупчення людей, забезпечивши виконання карантинних вимог, які стосуються УСІХ БЕЗ ВИНЯТКУ!

Микола Гриценко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *