Суспільство

Українська мова сканує ворогів і мудаків

Моя особиста історія про те, як українська мова допомагає захиститися від шахраїв. Щиро раджу прочитати і бути обережними. Сьогодні подзвонили із номера з кодом 056 – це код Дніпра, номери з цим кодом дзвонять і від ПриватБанку. Представились службою безпеки Привату. Сказали, що на мій Приват24 був несанкціонований вхід із одного східноукраїнського міста і спроба зняти якісь кошти.

Спитали, чи це я.
Коли відповів, що ні (хоч би вже тому, що грошей на картці не маю), запропонували зайти у ПлейМаркет і скачати програму «Поддержка Привата» (увага, рос. мовою!).

Коли я засумнівався, сказали, що передзвонять. Тут же передзвонили з номера 073… (код оператора Лайф). Повідомили, що підтверджують належність попереднього співрозмовника до Привату і сказали, що обов’язково треба скачати програму «Поддержка».

Увага, ключовий момент!
На прохання спілкуватися українською другий зі співрозмовників сказав: «Я магу размавляти, но програма же все равно по-русски, поетому по-рускі будє удобнєє». А розмовляв він російською саме З РОСІЙСЬКИМ АКЦЕНТОМ, який я не сплутаю з українським варіантом російської.

В результаті після моїх слів «Русские мошенники идут за кораблем», він спантеличено спитав: что ви імєєтє ввіду? Тут уже все стало ясно, і БРАТЄЛА після слів «Хто путін?», просто кинув трубку.

Ось і пряма користь української! Це фільтр, який відсіює ворогів і мудаків. Інша річ, що самому ПриватБанку я так і не зміг розповісти цю історію: достукатися до живого оператора не вдалося…

Олег Синельніков

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *