Суспільство

«Відкладена» кава

… Зайшли в маленьку кав’ярню з моїм другом і зробили замовлення. Коли йшли до нашого столу ще двоє людей зайшли. «П’ять кави, будь ласка. Дві нам і три відкладіть…» Оплатили рахунок, взяли дві кави і пішли. Запитую товариша: «Що це за «відкладені кави?». Він теж не знав… Бармен каже: «Зачекайте самі побачите…»

Невдовзі зрозуміли про що йдеться. До кафе прийшло більше людей. Дві дівчини замовили каву, оплатили і знову пішли. Наступне замовлення було на сім кав від трьох юристів, де чотири з них – «відкладені».

Поки я ще розгадував, що означають ці «відкладені» кави, насолоджувався чудовою погодою та чудовим виглядом на площу перед кав’ярнею, увійшов раптом чоловік, схожий на жебрака, потоптався нерішуче і чемно спитав: «А у вас є для мене відкладена кава?»

Все дуже просто — люди платять наперед за каву, призначену для того, хто не може дозволити собі гарячий напій. Ця традиція відкладеної кави з’явилася в Неаполі і з часом поширилася по всьому світу. У деяких місцях можна замовити не тільки відтерміновану каву, але навіть випічку або готову їжу.

Дуже гарна ідея, а особливо в холодну пору року, яка надходить…

Isaak Öztürk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *