Хвиля Десни » 29 Вересня, 2022

Daily Archives: 29 Вересня, 2022

Суспільство

«Відкладена» кава

Published by:

… Зайшли в маленьку кав’ярню з моїм другом і зробили замовлення. Коли йшли до нашого столу ще двоє людей зайшли. «П’ять кави, будь ласка. Дві нам і три відкладіть…» Оплатили рахунок, взяли дві кави і пішли. Запитую товариша: «Що це за «відкладені кави?». Він теж не знав… Бармен каже: «Зачекайте самі побачите…»

Continue reading

Культура

Бджоли кособокого вулика

Published by:

Ніколи не приховував своєї антипатії до інсектаріуму, в якому животіють скорпіони сучасної української літератури… Майже не витрачав свого часу на суперечки довкола того, де ламають списи ці пігмеї (в координатах світової літератури та інтелектуальної думки), хіба що вони намагалися тупо і підступно задрочити моїх колег по видавничому цеху, і я не міг не вступитися та втрутитися у конфлікт із Забужко vs ВСЛ.

Continue reading

Суспільство

Цвітуть квіти на маминій вишивці

Published by:

Що нам ваші прогреси і всякі модні штуки, коли є мамина вишивка? Вишивала руками, на домотканому невибіленому полотні. Це занавіска до ліжка чи до його ранішої «моделі» — до полика, а ще до лежанки на печі, — до всього, де спали люди. Ці вишиті по одному краю (по низу) занавіски були невід’ємним елементом постелі.

Continue reading