Суспільство

Як я перед сном попив водички…

Майже вклався спати. Нє… Пішов на кухню сьорбнути водички. А там пляшка «Вushmills» стоїть і хитро посміхається. Налив. Випив. Згадав як я був у тому селі на півночі Ірландії, коли їздив на «дорогу гігантів»… Ще налив. Випив. Згадав, що вони хизуються тим, що жоден католик не бере участі в виготовленні продукту…

Ще налив. Випив. Прочитав на пляшці, що вони варять віскі з 1608 року. Поліз до Вікіпедії. Почитав, що Томас Філіпс, який перший зварив тут віски, отримав ліцензію на дистилляцію від короля Якова І.

Ще налив. Поліз читати про Якова. Виявилося, що він народився в Единбурзі. Згадав, Лохнес, чудовисько.., і що я туди не доїхав, що був лише в Глазго, і згадав, що в Глазго, в метро є лише одна гілка кільцева, і воно побудоване третє за ліком у світі.

Ще налив. Згадав, що київське метро мав намір будувати ще уряд Скоропадсткого, однак не вийшло, і лише в 1960 році з’явилися перші п‘ять станцій. Ще налив. Трошки. Згадав, що найкрутіша підземка, де часом потяги переганяють один одного — в Нью Йорку.

Ще налив і згадав, як двічі зірвалося моє минулорічне турне до США. І, зокрема, виступ в Йонкерсі, де дуже потужна наша громада. А ще там народився співак Чіп Тейлор, який жонатий на українці, і тому має групу «Чіп Тейлор і Українці». А Чіп Тейлор це молодший брат Джона Войта, який знімався ще в «Перл Харборі» і в трансформерах, а ще є батьком Анджеліни Джолі. А вона…

Рука тяглася ще налить, но нема. Попив, бля, водички. Піду спать. Добраніч.

Руслан Горовий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *