Суспільство

Загинув Олександр Кузенков

Київський університет імені Бориса Грінченка з глибоким сумом сповіщає: 20 грудня 2022 р. у російсько-українській війні в бою під м. Бахмутом загинув випускник Університету Олександр Кузенков (позивний Хорт). Олександр Кузенков залишиться в нашій пам’яті як Людина щира та відкрита, творча, чуйна, з незламним характером, силою волі, мужністю, невичерпною енергією та активною громадянською позицією. В Університеті зарекомендував себе талановитим, обдарованим студентом. Мав заслужений авторитет і повагу серед однокурсників.

«Вдячна долі за те, що познайомила мене з такою неймовірною людиною… Саша був світлим, чуйним, щирим, сильним духом хлопцем… Складав вірші, писав мемуари… Був дуже талановитою людиною. Пам’ятаю, якщо приходжу на пари сумна… він завжди знав як підняти настрій і зарядити. Людина, після розмови з якою здавалося, що можеш гори звернути. Пригадую, як ще в університеті з захопленням читала його роботи. Сашко був завжди усміхненим, дуже добрим. Як під час навчання, так і потім завжди підтримував, щиро радів успіхам друзів і надихав… Бажаю кожному колись зустріти такого друга, берегти його і цінувати усе життя… Ніколи не бачила, щоб він сумував, ніколи не опускав руки, завжди йшов тільки вперед. Справжній герой, який мужньо боронив нашу країну, був сильним і таким сміливим» – згадує однокурсниця Дар’я Пічкур.

Олександр дарував добро і радість, щиро ділився з іншими своєю любов’ю до життя, мав багато творчих ідей для майбутніх проєктів. У видавництві «Орієнтир» встигли вийти друком його спогади «Останні посмішки Іловайську» (увесь наклад яких був розкуплений).

Наш захисник міг стати відомим журналістом, письменником, поетом. Однак у важкі часи для країни він взяв до рук зброю та пішов захищати Україну від російських загарбників. Дуже боляче усвідомлювати, що молоде життя обірвалось в розквіті сил. Скільки доброго могло бути в його житті, яке він віддав обороняючи Батьківщину і всіх нас.

Київський університет імені Бориса Грінченка поділяє горе та біль непоправної втрати, висловлює щирі співчуття друзям, рідним та близьким Олександра. Низький уклін і вдячність батькам, що виховали чудового Сина, Людину, Героя!

Вічна пам’ять і низький уклін нашому Героєві, який боровся за волю, свободу і незалежність України…

Faculty of Journalism. Borys Grinchenko Kyiv University

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *