Хвиля Десни » 5 Січня, 2023

Daily Archives: 5 Січня, 2023

Суспільство

Моєму онукові – 21!

Published by:

Сьогодні у нашій родині велике свято – віншуємо онука Івана! Як летить час! Здається нещодавно носив на руках, співав як колисанку доці «Маруся раз-два-три», а вже понад два десятиліття її на руках (в прямому і переносному сенсі) носить інший. І в них двадцять один рік тому народився наш Ваня, згодом, його сестричка Марійка. Начебто не так давно малий Іванко біг лісовою стежкою, наступаючи мені на п’яти, боязко озирався, казав: «Діду, я би ніколи не зміг, як ти, сам ночувати у хащі». На що я лагідно відповідав – зможеш, як треба буде.

Continue reading

Культура

Перевізнича місія Ольги Пазяк

Published by:

Ольга Михайлівна Пазяк, можливо, й сама цього не відаючи, виконувала на факультеті журналістики КДУ особливу місію. Місію Перевізничої. Зі школи до університету. Це була особистість, в характері, ментальності якої неймовірно сплелися зичливість, спочутливість доброї сільської учительки і трохи напускна, перебрана поважність доцента. При тім перше завжди безнадійно бороло друге і від того Ольга Михайлівна, мені здається, інколи явно комплексувала, почувалася «не у своїй тарілці».

Continue reading

Культура

Універсальні ключі бутя від Юрія Ананка

Published by:

«Книга Радості» — сумнів щодо назви, коли вона нарешті з’явилася, бринів у мені лише мить. Адже пишу я винятково про радість, стільки-бо її довкола! Хіба що висловлюватися мені не просто, тому так мало у мене й написано. І ніби виходить, що безпосередньо писання для мене — свято слова. А свято — то знову радість»

(Юрій Ананко. Книга радости. Чернігів. 2017)

Continue reading

Суспільство

Загинув Олександр Кузенков

Published by:

Київський університет імені Бориса Грінченка з глибоким сумом сповіщає: 20 грудня 2022 р. у російсько-українській війні в бою під м. Бахмутом загинув випускник Університету Олександр Кузенков (позивний Хорт). Олександр Кузенков залишиться в нашій пам’яті як Людина щира та відкрита, творча, чуйна, з незламним характером, силою волі, мужністю, невичерпною енергією та активною громадянською позицією. В Університеті зарекомендував себе талановитим, обдарованим студентом. Мав заслужений авторитет і повагу серед однокурсників.

Continue reading

Суспільство

Із життя психопатів і демонів

Published by:

Серед різних розладів особистості психопати найчастіше стають політичними лідерами в країнах, де є для них сприятливе історичне середовище. Архетипом психопата на чолі держави став римський імператор Калігула, тиранія і жорстокість якого відтворені у фільмі Тінто Брасса. Психопатами були імператор Монголії Чингісхан, король Англії Генріх VI, волоський князь Дракула, німецький фюрер Адольф Гітлер, камбоджийський диктатор Пол Пот.

Continue reading