Хвиля Десни » 4 Січня, 2020

Daily Archives: 4 Січня, 2020

Суспільство

Історія авоськи

Published by:

Пам’ятаю, як десь у 80-х минулого сторіччя питав у батьків, чому чи не в кожному плащі чи пальті у них в кишені обов’язково лежала господарська сітчаста сумка, яку усі тоді називали авоською.

Continue reading

Суспільство

Моїм українським Друзям

Published by:

Рік тому у серпні я завітав до рідного Ужгорода. Вдруге поспіль того року. Перший раз був у березні, провів тоді у місті дитинства та юності майже два тижні, але був дуже зайнятий, читаючи кожного дня лекції в університеті.

Continue reading

Культура

Мені й досі «темно» після роману «Всьо ясно»

Published by:

Ця книжка читалась надзвичайно важко. Спочатку я подумала, що може не варто себе мучити і треба закинути це чтиво куди подалі. Але ж я вперта, тому вирішила іти до кінця, чого б це мені не вартувало (тут я маю на увазі час і нерви).

Continue reading

Політика

Різниця і разніца

Published by:

Новорічна тирада президента не була словом до українського народу. Тому й без державних символів – гімну і прапора. Це було заохочувальне звернення до «своїх», для яких це не суттєве. Як і перескакування з рідної мови на чужинську.

Continue reading

Культура

Книжки у стилі витинанок

Published by:

Витинання – це така зараза… Один раз спробуєш щось складніше за сніжинки і вважай себе інфікованим. Моя мама навчила мене і мого сина витинати. Він маленьким міг цілими днями сидіти за вирізанням складних і не дуже фігурок.

Continue reading