Хвиля Десни » 15 Вересня, 2020

Daily Archives: 15 Вересня, 2020

Культура

Миколу Ткача увічнили в Сахнівці

Published by:

Кожна мить нашого життя відходить у минуле, в глибину вічності. І тільки пам’ять дає можливість збагнути те, що відбувалося вчора, згадати рідних і друзів, яких уже нема серед нас. Торік пішов з життя Микола Ткач, відомий поет, народознавець, глибокий і цікавий дослідник українських народних традицій, історії і культури нашого народу.

Continue reading

Культура

Людина з нізвідки…

Published by:

Почав читати Гертруду Стайн «Автобіографія Еліс. Б. Токлас», але відклав. Попри авторський кручений стиль нав’язування, переклад механічний (маю польський варіянт, можу порівняти). З того всього взявся перечитувати спогади Іллі Еренбурга «Люди, роки, життя» (книга 1, М. 1961).

Continue reading

Культура

Щеплення культурою

Published by:

Отримала щеплення культурою, як влучно висловилася після імпрези мистецтвознавиця Наталя Мусієнко, відкриваючи у Шоколадному будинку презентацію нового оригінального проєкту «Місіонери 2020: Сергій Жадан – Фіма Чупахін».

Continue reading

Культура

Малий український роман, вартий двох великих

Published by:

Коли всі чекали від Андрія Любки чогось великого і фундаментального, він здивував і ощасливив «малим українським романом». Ні, я не не помилилася, взявши ці три слова в лапки і написавши з малої літери. Саме так називається нова книжка мого улюбленого автора, що тільки-но з’явилася у видавництві «Meridian Czernowitz» (ба, де ж їй ще було вийти?!)

Continue reading

Політика

Дума про Авакова

Published by:

Заступник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що «Арсен Борисович давно переріс посаду міністра». На питання, ким має бути Аваков, Геращенко відповів: «Він повинен бути вільною людиною, філософом. Арсен Борисович може обіймати будь-яку посаду», – підсумував Геращенко.

Continue reading