Хвиля Десни » 12 Травня, 2022

Daily Archives: 12 Травня, 2022

Політика

Леонід Кравчук із «траєкторією молі»

Published by:

Помер Леонід Макарович Кравчук. Один із мастодонтів української політики. Безперечно, визначна, але надзвичайно суперечлива постать у новітній українській історії. Про його заслуги сказано вже багато, тому не буду повторюватися. Про помилки – сказано ще більше. Він був «зразковим» українським політиком перехідного періоду нашої історії (щоб не сказати «типовим»). Він увібрав у себе всі її достоїнства і вади. Він вийшов з комуністичного режиму, але комуністичний режим не покинув його до кінця його днів. Іноді він видавався (був) великим і мудрим; водночас в його політичній біографії є факти, про які соромно й згадувати…

Continue reading

Політика

Л.Кравчук. Необхідне післяслово

Published by:

Леонід Кравчук увійде в історію під знаком «плюс» саме як перший Президент незалежної України. А далі… Після поразки на президентських виборах 1994 року Кравчук усіляко намагався повернутися в політику. Мені здається, якби він просто залишився моральним авторитетом, не займаючись безпосередньою політикою в союзі з деструктивними політичними силами, то це було б набагато краще для нього.

Continue reading

Суспільство

Але так, як було – вже не буде!

Published by:

У Києві вже справжня весна, прийшло тепло, квітнуть тюльпани і навіть гіацинти в університетському парку — Шевченко стоїть в коробці, на кришці якої нагромаджені мішки з піском. У такій же коробці стоїть і Леся Українка на бульварі свого імені. Оскільки поменшало машин — повітря в місті покращилося в рази. Усе живе намагається відчути красу весни, котра цьогоріч скупа на цвітіння, бо зимно.

Continue reading

Економіка

Siemens дистанціюється від вбивць

Published by:

Siemens вперше в історії компанії повністю згортає свій бізнес в Росії! Хоча історія компанії Siemens дуже тісно повязана з Росією. Siemens & Halske (S&H) здійснила свою першу поставку телеграфного обладнання до Росії ще в 1851 році. Ділові відносини, які розпочалися з 75 електричних стрілочних телеграфів, переросли в давню успішну співпрацю – російський ринок навіть допоміг Siemens пережити кризу на кілька років, після того, як компанія була заснована, і виросла в покупця для широкого асортименту електротехнічної продукції.

Continue reading