Хвиля Десни » 21 Грудня, 2022

Daily Archives: 21 Грудня, 2022

Політика

Тінь карлика в тумані

Published by:

Від несподіваного візиту Володимира Зеленського до Вашингтона російського президента охопила дика лють… Як-то кажуть, де тонко — там і рветься. Путін розгубився, він у паніці: Зеленський несподівано «рвонув» у Вашингтон, і у що виллється його візит до Америки ще остаточно не відомо, окрім того, що США нададуть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі майже 2 млрд доларів, реактивні системи ППО «Петріот», а також оголосять Росію «державою-агресором».

Continue reading

Політика

Із Бахмута до Вашингтона!

Published by:

Буквально кілька годин тому президент України Володимир Зеленський вирушив до США. Візит українського президента стане першою його поїздкою за межі України після широкомасштабного вторгнення в країну збройних сил Росії. Планується, що Зеленський зустрінеться з Джо Байденом та виступить у Капітолії. Водночас, адміністрація Джо Байдена розпочне постаччання в Україну ракетних систем ППО Patriot, що стане сигналом про розширення військової допомоги з боку США.

Continue reading

Суспільство

300 діб війни

Published by:

Триста днів і ночей страху, болю, непевності, які переможені зціпленням зубів і нервів. Триста ранків тривожних. Триста неспокійних ночей. Триста днів боротьби. Триста днів нищення чадних брехень – про дружбу з росіянами, про «адіннарод», про «славянскає єдінства», про велич Росії, про «другу армію світу». Триста днів крові, поту і сліз. «За хмарами – хмари, за димом пожарищ – високо зоріє на пустку давно збайдужіле божа…» (Василь Стус). Триста днів стійкості, якою не перестає вражатися зледачілий західний світ. Триста днів талановитих українських командирів і впертих українських солдатів, які вражають інструкторів НАТО, бо з кулемета збивають ракету, а із «Джавеліна» – гелікоптер.

Continue reading

Культура

Презентація «Війни 2022» у Польщі

Published by:

«Справжні слова. Нова українська культура». Саме під такою назвою у варшавському кінотеатрі Kino Kultura відбувся одноденний мистецький захід, що вкотре об’єднав українців та поляків. Щира вдячність заступнику редактора видання «Нова Польща» Євгену Клімакіну, неймовірній Наталії Ткачик та її команді за організацію такої важливої події. Розпочалась зустріч з презентації книги «Війна 2022» – української версії антології 40 відомих українських поетів та письменників, які написали свої твори після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Continue reading

Культура

Срібні п’яльця від старих світлин

Published by:

Кидаєш у воду камінець і спостерігаєш як тиха річка раптом схвилюється, пустить навсебіч срібні п’яльця, ховаючи у своїй глибині несподівану жертву. І чим більший камінець булькає у воду, тим сильніше хвилюється річка, тим ширші кола стоять над тим місцем, куди вціляєш.

Continue reading

Культура

Спасибі бабусі за Сару Монтьєль…

Published by:

Натрапила у фейсбукові на коротенький кліп, де Софі Лорен, котрій виповнилося 88 років. Вона — акторка першокласна, особливо в дуеті з Марчелло Мастроянні. Однак не Софі Лорен була моїм потрясінням у кіно. А перші враження, як відомо, залишаються з людиною до останніх днів. Мене вразила своєю красою іспанська акторка Сара Монтьєль, котра зіграла королеву «Шантеклера» (назва кабаре). Був такий фільм у радянському прокаті, знятий на гроші іспанської компартії. Софі Лорен із Мастроянні, до речі, теж знялися у соцреалістичному фільмі де Сіки «Соняшники». Сара, звичайно, жодною комуністкою не була, грала у мелодрамах, прожила довге життя, дісталася навіть до Голлівуду.

Continue reading