Політика

Тінь карлика в тумані

Від несподіваного візиту Володимира Зеленського до Вашингтона російського президента охопила дика лють… Як-то кажуть, де тонко — там і рветься. Путін розгубився, він у паніці: Зеленський несподівано «рвонув» у Вашингтон, і у що виллється його візит до Америки ще остаточно не відомо, окрім того, що США нададуть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі майже 2 млрд доларів, реактивні системи ППО «Петріот», а також оголосять Росію «державою-агресором».

Яка зараз ситуція на фронті — також не зовсім зрозуміло. Врешті-решт Путін розгублений і у злобі відмінив цьогорічне послання до парламенту РФ, переніс його на наступний рік.

Послання президента Федеральним зборам у 2022 році не буде, повідомили близькі до Кремля російські ЗМІ. За їхніми словами, масштабна робота над текстом такого послання застопорилася. Пояснюють це тим, що звернення краще оголошувати, коли ситуація на фронті стане більш зрозумілою.

Експерти погоджуються: путін у своєму зверненні традиційно говорить про майбутнє, і в умовах нинішнього «динамічного порядку денного» те «майбутнє» незрозуміле й доволі туманне, а тому послання вирішили перенести на наступний рік.

Раніше путін скасував велику прес-конференцію, яка проходила незмінно останні 10 років. Причиною стала відсутність гарантій з боку спецслужб, що вони зможуть запобігти спробам нових диверсій з України на «російській території». Про таке розповіли засобам масової інформації джерела, близькі до Кремля та уряду.

Ростислав Демчук із Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *