Хвиля Десни » 28 Червня, 2024

Daily Archives: 28 Червня, 2024

Культура

Володимир Брюгген, письменник із Харкова…

Published by:

… Пізно ввечері (14.6.16) задзвонив телефон, і я почув незнайомий голос, який представився письменником із Харкова Володимиром Брюґґеном і сказав, що він відкрив для себе Валерія Кикотя і вже другий тиждень лягає спати з моєю «Квіткою у вогні». Ще сказав, що ми близькі по духу, що в нас багато спільного й що хоче надіслати мені свою книгу й щось написати про книгу мою неодмінно «на друкарській машинці», бо комп’ютером він принципово не користується. Чому саме? – я не запитав.

Continue reading

Культура

Пройти через вогонь і воду

Published by:

Українська література — і проза, і поезія — сповнені еротизму, символізму, любові. Любові до життя, до світу, а не тільки плотської. І мова не тільки про лірику Драча й Павличка, оповідання Винниченка, Кобилянської, Коцюбинського, Любченка, Стороженка, Франка, Хоткевича. Це «сквозна» лінія української літератури нового часу.

Continue reading

Політика

Післямова до швейцарського саміту

Published by:

Багато іронічних коментарів щодо наради у Швайцарії – ніби нічого путнього там не ухвалили вожді народів: щось трохи про ядерну безпеку та повернення українських дітей з яничарського полону. Мовляв, і нащо було ото збиратися?

Continue reading