Культура

Геловінська «посмішка» Сонця

Обсерваторія сонячної динаміки Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) зробили незвичайний знімок Сонця. Кадр опублікували в акаунті NASA Sun в Twitter. «Сьогодні обсерваторія сонячної динаміки NASA спіймала «усміхнене» Сонце. Ці темні плями на сонці, які видно в ультрафіолетовому світлі, відомі як корональні діри», – йдеться в повідомленні.

На світлині можна побачити дві корональні діри, які мають вигляд справжніх очей. А третя розташована нижче посередині і підозріло нагадує посмішку.

Цікаво, це те саме Сонце, про яке писав Бредбері в моторошному фантастичному оповіданні «Все літо за день»? Пам’ятаєте, там про колонію на Венері, де весь час йде кислотний дощ, а Сонце визирає з-за хмар тільки на чотири години раз на сім років. Школярі молодших класів, яким менше семи, знають про існування Сонця тільки з розповідей дорослих. І тільки одна дівчинка, батьки якої нещодавно переселилися із Землі на Венеру, запевняє, що колись дуже давно бачила Сонце на власні очі. А нині, після переїзду, просто тане на очах у затхлому, вічно дощовому світі планети-сестри. Щоправда, наближається день, коли дощ припиняється, а світило на чотири години показується й на Венері. Але діти бувають такими жорстокими…

Юрій Чорней

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *