Культура

Круте представлення «Ста днів Широкої війни»

Це сьогодні. А круте, бо в час представлення моєї книги від слухачки ми дізналися про звільнення Ізюма! Круте представлення книги, бо на садибі Олександра Довженка! Де пахне яблуками з його саду і гріє око та душу старосвітська хата. А в ній, до речі, працівники музею складають банки з варенням, яке налаштоване для мужніх українських воїнів!

Круте представлення, бо попри все я дотримався традиції: всі свої книги представляти у Довженка. Так було з книжкою «Акурайку», так було і з «В осім барку». Не вийшло представити «Цеглинку для рідного храму. Історія відродження Чернігівської єпархії 1989- 2002 р.р.» (там я співавтор), бо був локдаун і була моя операція. Тому дякую щиро директорці музею Довженка Любові Наконечній, ведучій Ользі Ярмуш, всім працівникам музею за гостинність і особливо… за яблука — їх мені наклали цілу торбу!

Круте представлення, бо я був радий бачити двох Олександрів — Лисича, вчителя всеукраїнського рівня і слави, бо, виявляється, ми з ним разом бозна-коли, аж у 1991 році разом були в поході «Козацькими шляхами». І Олександра Панасовича Карету, відомого лікаря, багатолітнього керівника обласної дитячої лікарні, який після відставки живе переважно в Сосниці, у дідовій хаті.

Круте представлення, бо я міг сказати: «Олександре Петровичу, дякую! Україна знову в огні, але ми перемагаємо!»

Що не кажіть, круте представлення!

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *