Культура

Набувалися у Дмитра Кешелі

Два роки ми планували цю зустріч. Хотілося зустрітися з цим великим чоловіком не поспіхом, а так, щоб було достатньо часу набутися і наговоритися. І ось це сталося! Ми завітали в гості до затишного обійстя письменника, великого майстра слова і великого землероба та землелюба Дмитра Кешелі.

Це затишне місце біля підніжжя гори Ловачки — справжнісінький рай на землі. Але рай цей існує не сам по собі. Насправді він створений дбайливими і вмілими руками подружжя Кешель. Все тут вражає своєю доглянутістю та облюбованістю. І природа щиро віддячує цим добрим і роботящим людям щедрими дарами.

Ми вгощалися всім тим, що вирощене руками господарів. Але найголовніше — смакували унікальні вина, створені паном Дмитром. Таких вин немає більше ніде інде. В них закладена душа багатьох поколінь людей, що віками жили в цих благословенних краях.

Ми розмовляли з паном Дмитром про все на світі: про літературу і економіку, про імперії і світобудову, про Масарика і Черчіля, про вино і сири. А ще про Родаків, про тих, хто передав у спадок хлопцеві з маленького присілка Небесі велику мудрість, яку він несе в люди не один десяток років.

Такі зустрічі — то справжній подарунок долі. Вони надихають, вони окриляють, вони зобов’язують.

Дай Боже Вам, Дмитре Михайловичу, ще довгих і плідних років у Вашому тихому і затишному раю! Дякуємо за гостинність і мудрість! Нехай дивовижна природа, серед якої Ви живете, додає Вам натхнення до творчості і наснаги до життя!

Галина Новосад

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *